perjantai 3. huhtikuuta 2015

Asus ROG Gladius

Esipuhe

Tässä on tullut kokeiltua monen montaa hiirtä ja tällä kertaa vuorossa olisi Asuksen tarjoama ROG Gladius –pelihiiri. Hiiri oli testijakson aikana käytössä noin viikon verran. Asuksen pelihiiriä en ole aikaisemmin kokeillut ja koska testaaminen on kivaa, niin päätin ottaa tämän testiin.

Paketin avauksen jälkeen hiiren viimeistely ja laatu olivat mielestäni hyvät. Kuten monen muunkin pelihiiren osalta, joten tämä ei tuonut poikkeuksia. Tämän hiiren kohdalla esiin voitaisiin nostaa vaihdettavat katkaisimet ja irrotettava USB-johto. Hiiren sensorina toimii Avago ADNS-S3988, joka on myös käytössä esim. Razer DeathAdder Chroma –hiiressä.

Mennään seuraavaksi vähän tarkempiin ominaisuuksiin.

Tiedot

- 6400 dpi optinensensori
- Kestävät Japanissa valmistetut Omron -kytkimet
- 200 tuumaa sekunnissa ja 50g kiihtyvyys
- Alps -koodaajalla varustettu rulla takaa positiivisen toimintakyvyn
- Mitat: 126 x 67 x 453 mm
- Paino: 116 g (ilman kaapelia)

Myyntipakkaus

Asus toimittaa hiiren pahvisessa pakkauksessa jossa on kuvattu hiiren tärkeimmät ominaisuudet. Tämän lisäksi löytyy kansi, jonka alta pääsee ihailemaan tätä hiirtä.





Pakkauksen sisältä hiiren lisäksi paljastuu pussukka hiirelle, 2kpl USB-johtoja; punottu 2m ja kuminen 1m, toiset kytkimet, hiiren tassut ja pikaohjeet.



Hiiri on muotoiltu ergonomisesti oikeakätiselle. Hiiren päältä löytyy rullan lisäksi DPI-kytkin, jonka avulla voi vaihtaa eri DPI-arvojen välillä. Sivut on kumista pintaa joista saa hyvän otteen.






Käyttökokemukset

Asuksen hiiri on ensimmäinen kohdallani jossa on käytössä Avago ADNS-S3988 –sensori. Aikaisemmin olen käyttänyt saman valmistajan 3090 ja 3310 –sensoreita. Hiiren sensori reagoi hyvin kaikkeen ja asetuksia voi helposti vaihtaa ja muokata Asuksen omalla ohjelmistolla. Kyseisen ohjelmiston saa Asuksen kotisivuilta.

Sanotaan näin, että olin EC1-A:n jälkeen yllättänyt kuinka hyvin tämäkin sensori toimii. Tarkemmin en osaa sanoa mitä eroja on mutta toisinaan tuntui, että 3988-sensori toimisi jopa paremmin. Tosin tähän voi tulla koska vain muutos koska nykyään hiiren firmwaren voi myös päivittää.

Hiiri sopii hyvin omaan käteeni joka ei ole suuri eikä pienikään. Pääasiallinen otteeni on palm gripin ja claw gripin väliltä, ehkä enemmän palm gripin suuntaan. Sivunäppäimet tuntuvat hyviltä ja muutenkin näppäimet tuntuvat laadukkailta ja voimaa ei juurikaan tarvita klikkauksiin. Tätä on aika vaikea kuvailla mutta tämä tunne klikkausten osalta on hyvä, klikkaukset menevät perille ja sen myös tuntee.

Koska hiiren mukana toimitetaan pari USB-kaapelia, jotka eroavat pituudeltaan, että suojauksiltaan; punottu ja kuminen. Näiden avulla löytyy se oikea pituinen kaapeli jokaiselle käyttäjälle. Itse käytin pääasiallisesti punottua kaapelia pituuden takia. Kuminen kaapeli on vain 1m pituinen. Kaapelit ovat normaalit microUSB-kaapelit joiden toisessa päässä on pieni erilainen muotoilu jotta liitin lukittuu hiiren kiinni. Asus mainostaakin, että nyt voikin tarvittaessa ladata puhelimenkin ongelmitta.

Omalla kohdallani en lähtenyt vaihtamaan hiiren kytkimiä vaikka tähän mahdollisuus on. Vaihto onnistuu siten, että pohjassa olevat tassut ja ruuvit irrotetaan. Tämän jälkeen hiiren kuori irtoaa pohjasta ja kytkimet voidaan vaihtaa nostamalla vanhat pois ja laittamalla uudet tilalle. Kuten tästä voidaan jo päätellä, niin tassut ovat siis kertakäyttötavaraa ja sen takia Asus toimittaakin toisen setin paketin mukana.

Pelaamisen osalta pienissä/lyhyissä sessioissa hiiri ei tuntunut erityisemmän raskaalta jos pelasin pidempään, alkoi hiiren painon jo huomata. Tämä voi olla toisille ongelma. Muuten hiirestä sai vaikka käsi vähän hikoilisi niin hyvän otteen tarvittaessa kun tätä nostaa.

Hiiren hinta pyörii tällä hetkellä 59,90-105€ välillä. Hinnaltaan hiiri on normaalin pelihiiren hintaluokassa.

Yhteenveto

Itselleni hiiri sopi käteen hyvin mutta liika paino tuotti ongelmia, johtuen siitä, että tykkään hiukan keveämmistä hiiristä. Jos kuitenkin tykkäät painavammasta hiirestä, niin uskon tämän hiiren toimivan sinulle ongelmitta.

Plussat ja miinukset

+ Muotoilu
+ Johdot
+ Sivunapit
- Paino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti