maanantai 13. huhtikuuta 2015

Razer DeathAdder Chroma

Esipuhe

Tällä kertaa hiirien testipenkkiin on joutunut Razerin uusin pelihiiri DeathAdder Chroma. Kyseinen hiiri ei juurikaan eroa edellisestä versiostaan. Ulkomuodot, että paino ovat samat. Lisäksi sensorina toimii sama ADNS-S3988, jonka maksimi DPI:tä on nostettu 10000 asti. Yhtenä uutuutena ovat parannetut ledit, jotka valaisevat esim. Razer-logon paljon tasaisemmin kuin aikaisemmassa versiossa ja lisäksi tuettuna on yli 16 miljoonaa väriä.

Koska en omista aikaisempaa DeathAdder –hiirtä niin en osaa tarkemmin sanoa eroja mutta se mitä olen ymmärtänyt muista arvosteluista, niin eroja ei juurikaan ole.

Mennään seuraavaksi vähän tarkempiin ominaisuuksiin.

Tiedot

- 10000dpi optinen sensori
- 1000Hz / 1ms
- 2 m, kevyt, kuitupintainen kaapeli
- Koko: 127 (pituus) x 70 (leveys) x 42,4 mm (korkeus)
- Paino: 105 g

Myyntipakkaus

Razer toimittaa hiiren pahvisessa pakkauksessa jossa on kuvattu hiiren tärkeimmät ominaisuudet. Kuitenkaan paketissa ei ole erikseen omaa kantta, minkä alta pääsisi hiirtä tutkimaan.



Pakkauksen sisältä hiiren lisäksi paljastuu kaksi kappaletta Razer-tarroja ja muutama paperilappunen, jossa onnitellaan hiiren valinnasta.



Hiiri on muotoiltu ergonomisesti oikeakätiselle. Sivut ovat kumista pintaa joista saa hyvän otteen.






Käyttökokemukset

Aikaisemmin käytössäni oli Asus ROG Gladius –hiiri missä on myös sama Avago ADNS-S3988 –sensori. Kuten Asus myös Razer sopii hyvin käteeni. Vaikka sensori on muuten sama, pois lukien tämä pieni boostaus DPI:n osalta tuntuu Razerissa sensori paljon tarkemmalta. Käytössäni on ollut 400 ja 800 DPI –arvot ja näistä parhaiten huomaa 800:n kohdalla, että hiiri on tarkempi. Tämän mielestäni näkee siitä kun hiirtä liikuttaa, niin se reagoi paljon nopeammin. Tämä voi jonkin kohdalla olla haitta. Itse kuitenkin pidin Asuksen kokonaisuudesta enemmän. Asuksella sensori ei ns. ollut ylitarkka mitä tämä Razer nyt antaa tuntea kun olen tätä käyttänyt muutaman viikon.

Jos ei kuitenkaan takerruta liikaa itse sensoriin, niin jatketaan itse muotoiluun. Käytän itse palm ja claw gripin sekoitusta. Nykyään enemmän palm gripin suuntaan. Hiiren päällä käsi saa hyvän rennon otteen, että sivunäppäimien sijoitus on hyvä. Yllän myös etummaiseen sivunäppäimeen hyvin peukalollani. Näiden lisäksi painikkeissa on omat ns. kuopat mihin sormet asettuvat. Joidenkin mukaan tämä on häiritsevää kun ei voi itse valita kohtaa mutta en itse nähnyt tässä ongelmaa. Oikeastaan pidinkin tästä ominaisuudesta/muotoilusta.

Yksi syy miksi vaihdoin Asuksesta pois oli sen paino. Koska Razer ja kaikki sivut antavat vähän erilaisia tietoja hiirestä mutta kun otin Razerin käyttöön, niin huomasin sen olevan yllättävän kevyt. Kuvittelin tätä huomattavasti painavammaksi mutta näin ei ollutkaan. Sanoisin tämän menevän Zowie FK1 -hiiren kanssa samaan kategoriaan painon suhteen. Ehkä kuitenkin miellän tämän hiiren liiankin kevyeksi. Tätä on vaikea sanoa koska tämä hiiri vaihtaa omistajaa mutta toistaiseksi se pysyy käytössä.

Hiiren kaapeli on punottua kaapelia, joka ei takerru mihinkään mutta huonona puolena tämä pitää muotonsa aika tiukkaan. Tätä voi koittaa parhaan mukaan suoristaa. Itse tykkään kumisesta koska se vain pysyy ”löysänä”.

Hiiren hinta pyörii tällä hetkellä 64-96€ välillä. Hinnaltaan hiiri on normaalin pelihiiren hintaluokassa.

Yhteenveto

Tykkään siitä miten hiiri sopii käteen mutta en taas siitä, että se on ehkä hiukan liian kevyt. Muuten hiiri liukuu hyvin SteelSeriesin kangasmatolla.

Plussat ja miinukset

+ Muotoilu
+ Sivunapit
- Johto
+/- Paino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti